mobilt bredbånd i norge

Mobilt Bredbånd tilkobling i Norge

Hvis du har tenkt å reise til Norge, ønsker du kanskje å finne ut om mobilt bredbånd er tilgjengelig i landet. Norge har en av de raskeste internett hastigheter i verden i dag, og det kan tjene deg godt hvis du vet hvilket mobilt bredbånd avtale du skal gå for.

Bredbånd

I 2012 er Norge rangert 44 ut av 193 land med 1,736,182 fast bredbånd Internett-abonnement gir 36.9 abonnementer per 100 i befolkningen (10. plass i verden). Også i 2012, Norge rangert 42 ut av 147 land med 3,983,527 mobilt bredbånd Internett-abonnement gir 84.6 abonnementer per 100 befolkningen (8. plass i verden). Gjennomsnitt målt hastighet på over 8,1 Mbit/s, som er den raskeste byen i Europa, ifølge en rapport 2011.

ADSL

ADSL ble tilgjengelig for private konsumenter rundt slutten av 2000. Avhengig av leverandør, hastigheter som tilbys varierer fra 512/128 Kbit/s til så høyt som 8/1 Mbit/s for ADSL. ADSL2+ er sakte bli tilgjengelig med hastigheter når opp til 24/1.5 Mbit/s. Fiber er i nesten hver eneste norske by med hastigheter på alt fra 2/2 Mbit/s opp til 10000 Mbit/s (den raskeste tilgjengelige forbruker linje, bare tilgjengelig på plass med støtte for det).

Prisene varierer hele tiden på grunn av hard konkurranse mellom tilbydere, men prisene er så lave som 195 KRONER per måned for grunnleggende ADSL forbindelser, samtidig som ADSL2+ er noe høyere, starter rundt 499 KRONER per måned. Dette er i tillegg til ADSL-utstyr utleie og installasjon avgifter.

Norge har tre nettverk, som drives av to selskaper:

  1. Telenor
  2. Telia (tidligere NetCom) slått sammen med Tele2 (av Network Norway kjøpt av Telia)

Telenor er fortsatt markedsleder tett fulgt av Telia. 2G er på 900-og 1800 MHz, 3G på 900-og 2100 MHz og 4G/LTE startet på 800, 1800 og 2600 MHz på alle operatører.

En annen leverandør som selges under merkevaren for ice.net kjør av Access Industries tilbyr mobilt bredbånd basert på LTE på 450, 800 og 1800 MHz med en stor plass i hele landet. Det er imidlertid begrenset bare til kontrakt abonnenter.

Forskrifter

Selv om Norge ikke er del av EU, er det i det Europeiske Økonomiske samarbeidsområdet (EØS), og som sådan, regulering av roaming priser gjelder fortsatt. Utlendinger å kjøpe startpakke i en butikk som krever deres ID-legitimasjon for registrering. Operatørene selger for det meste kun abonnementer, så det er bare en ganske begrenset utvalg av forhåndsbetalt SIM-kort, lokalt kalt Kontantkort.

mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd dekning

Wi-Fi dekker mange offentlige steder og offentlig transport. For eksempel, Flytoget fra Oslo lufthavn til sentrum, og har gratis Wi-Fi. Norske flyselskap har gratis Wi-Fi, mange ferger og t-tog også. Derfor, trenger du kanskje ikke mobilt bredbånd med en gang. Befolkede områder har god mobil dekning, med unntak av noen ekstern fjell eller fjord.

Norge er ikke en del av EU, men av det utvidete EØS, hvor fra juni 2017 ny internasjonal roaming reglene håndheves. I de fleste Europeiske land, kan du nå «surfe som hjemme» på innenlandske priser snarere enn overdreven roaming priser. De fleste norske leverandører har implementert prinsipper uten noen restriksjoner på forhåndsbetalte planer.

Mobilt bredbånd fra Telenor

Telenor er markedsleder i Norge med mer enn 50% av den nasjonale brukere på nettverket sitt. Det har en god dekning og hastigheter over hele landet: 4G/LTE er tilgjengelig for forhåndsbetalt, men maksimal Hastighet er 300 Mbit/s.

Tilgjengelighet

De henviser til forhåndsbetalt SIM-som Telenor Kontant. Selges i Telenor, butikker, mange dagligvarebutikker som Narvesen, 7-Eleven, Deli de Luca, Mix og elektronisk forhandlere for 200 KRONER (inkludert 50 NOK kredit). For reisende inn gjennom Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL) og ønsker å kjøpe en linje, må de gi sitt pass og adressen til ditt land.

Standard data priser

SIM-kortet har en maksimal flat rate på 10NOK per dag for data. Hvis du bruker mer, vil du ikke bli fakturert for mer enn 10 KRONER, men reduserer hastigheten til 128 Kbps, når du overskrider 500 MB nedlastet data per måned.

Avsluttende tanker

Det er verdt å utforske den høye internett bredbånd hastigheter som er tilgjengelig i landet. Du trenger bare å huske å sette grenser for de data du kan bruke per dag, siden det er lett å glemme det fart!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *